At first glance, the dilapidated old warehouse at 1023 Santa Fe Drive in Denver conjured just two words: fixer upper.

Luckily, Hyder ConstWarehouse Renovation Denverruction, one of the region’s top construction firms, was undaunted by the task. Right now, the company offices about a half mile down the road. After more than 20 years, they’d outgrown their space, but wanted to stay in the increasingly vibrant neighborhood. When the 1023 building hit the market, they saw the potential.

Serving as their own GC on the project, Hyder set out with the goal of restoring the property and creating their new headquarters and they selected the Elsy Studios team to envision their new interiors. This project is slated for completion in December, but we couldn’t wait to share some of these progress photos!

1023 Santa Fe Drive Denver Warehouse Renovation

Before

Old Denver Warehouse Redesign

In Progress

Denver Warehouse Remodel Elsy Studios & Hyder Construction

 

While the building comes in at 36,000 total square feet, the tenant improvement portion of the project is 17,500 square feet, including the basement, part of the second floor and the entire third floor.

Hyder wanted the design to foster their collaborative culture as well as support different work styles and tasks, so Elsy designed a mix of private offices and open plan work stations. The combination of brick, timber and concrete internal structure pays subtle tribute to Hyder’s business while more overt graphic design on several prominent pillars will reinforce their values.

As part of the work hard/play hard culture, Elsy designed a multi-functional break and conferencing area on the second floor that opens to an expansive patio, providing connection to the outdoors. Additionally, since Hyder will only be occupying part of the second and all of the third floor, creating open connection between the two floors was a priority, so Elsy and Hyder added an open stair.

Elsy Studios Warehouse Renovation

Open Stair in Progress

Hyder Construction Office Redesign

South Side of Building

Warehouse Remodel Office Space Denver

 

One of our favorite parts about working on adaptive reuse projects like this is the history you inevitably uncover in the process. In this case, removing the paint from the old walls revealed a ghost sign (the building is actually three separate buildings that were combined over time). Features like this create a sense of place for the building and the people who use it, so we found a way to incorporate it into the design.

We’re so excited to see the finished product. We’ll be sure to share photos! Have any questions about this project? Let us know!