Healthgrades

As Healthgrades searched for a new location for their headquarters in downtown Denver, they were also undergoing a rebrand to better reflect the company’s important mission of cultivating meaningful connections between patients and providers. Their space needed to not only reflect this new brand story, but also foster a dynamic work environment that encourages team collaboration.

Designing an open-concept work environment in an existing high-rise building presented multiple challenges.

Corporate Interior Design with Collaborative Spaces ColoradoCorporate Office Design with Chat Rooms, ColoradoCorporate Office Remodel Interior Design, ColoradoOffice Interior Design with Common SpaceElsy Studios Interior Design: Office with Walking PathCorporate Office Architecture by Elsy Studios
Modern Corporate Office Interior Design and Architecture, Colorado

Elsy Studios worked closely with the general contractor and mechanical/electrical engineers to create a mix of open-ceiling collaboration areas and heads-down work areas throughout the large floor plates by coordinating existing building infrastructure with new building systems and minimizing conflicts. Every design detail and color, furniture and finish selection was intentionally selected to reflect the new branding. For example, geometric patterns derived from the core branding element of the shape of a heart are repeated throughout the space in both direct and subtle ways, including custom 45-degree angles in the office doors and custom partition screens.

The design also sought to align with Healthgrades’ corporate wellness plan, so a clearly defined walking path around the core of the building is defined by custom screens, a metallic mesh ceiling design and wallcovering that creates the illusion of the horizon. Custom wooden planter boxes were constructed of reclaimed Wyoming snow fence to provide green accents throughout the open office. Built-in seating along the exterior windows gives all employees access to natural light and views of downtown. Large marker board walls were designed for stand-up meetings and to help foster team communication. When it is time to unwind, employees have their choice of the brightly colored breakrooms or the “Kegs and Karaoke” room, which provides access to comfy seating, ping-pong, healthy snacks and refreshments. The resulting space is a fitting and productive environment for the growing technology company, accommodating both current and future.

Project services provided by Elsy Studios include: