Village Center Station

Village Center Station, a portfolio Lobby project by Elsy Studios in Denver, Colorado

Village Center Station

Village Center Station, a portfolio Lobby project by Elsy Studios in Denver, Colorado After Village Center Station, a portfolio Lobby project by Elsy Studios in Denver, Colorado Before Village Center Station, a portfolio Lobby project by Elsy Studios in Denver, Colorado After Village Center Station, a portfolio Lobby project by Elsy Studios in Denver, Colorado Before Village Center Station, a portfolio Lobby project by Elsy Studios in Denver, Colorado After Village Center Station, a portfolio Lobby project by Elsy Studios in Denver, Colorado Before Village Center Station, a portfolio Lobby project by Elsy Studios in Denver, Colorado After Village Center Station, a portfolio Lobby project by Elsy Studios in Denver, Colorado Before Village Center Station, a portfolio Lobby project by Elsy Studios in Denver, Colorado Village Center Station, a portfolio Lobby project by Elsy Studios in Denver, Colorado Village Center Station, a portfolio Lobby project by Elsy Studios in Denver, Colorado Village Center Station, a portfolio Lobby project by Elsy Studios in Denver, Colorado Elsy Studios Denver Colorado Elsy Studios Commercial Interior Design

project specs

Greenwood Village, CO

Lobby

Client: KBS

1,800 SF

A Bright and Timeless Commercial Lobby Refresh

In today’s competitive marketplace, the experience a building owner creates can be a major differentiator to attract strong credit tenants. Recognizing the need for a fresh first impression, KBS and JLL engaged Elsy Studios to reimagine the 1,800-square-foot lobby of Village Center Station, a Class A office building in Greenwood Village. The renovation needed to be quick and cost-effective with limited disruption to existing tenants.

Having collaborated with KBS on previous projects, we understood their desire for an elegant, timeless aesthetic in their buildings. Working with existing features in the lobby, our design team drew on hospitality-inspired elements to maximize usability and visual interest.

Colorful sculptural art by Tommy Moss serves as the main focal point and helps bring movement into the space. New furniture groupings lit by elegant glass chandeliers create inviting areas for impromptu meetings. Large light pillars were replaced with sculptural planters, bringing the outside in. Updated paint and wallcovering pops against the existing dark wood paneling and millwork. New carpeting further complements the existing terrazzo flooring and its distinctive color scheme. The result is an efficient, impactful design that will stand the test of time.

Services provided

Pricing Plan, Schematic Design, Furniture Selection, Art Selection, Construction Documentation, Construction Administration

4500 Cherry Creek Amenity Center

4500 Cherry Creek Amenity Center

4500 Cherry Creek Amenity Center

4500 Cherry Creek Amenity Center 4500 Cherry Creek Amenity Center 4500 Cherry Creek Amenity Center 4500 Cherry Creek Amenity Center 4500 Cherry Creek Amenity Center 4500 Cherry Creek Amenity Center 4500 Cherry Creek Amenity Center 4500 Cherry Creek Amenity Center 4500 Cherry Creek Amenity Center 4500 Cherry Creek Amenity Center 4500 Cherry Creek Amenity Center Elsy Studios Denver Colorado Elsy Studios Commercial Interior Design

project specs

Cherry Creek (Denver)

6,341 SF

Interior Design

Industry: Lobby

REIMAGINING A CORPORATE LOBBY AS A COMPELLING AMENITY SPACE

Elsy reimagined the lobby of this prominent 12-story office building in Denver’s bustling Cherry Creek, creating a striking, modern design to appeal to current and future tenants. Working together with D.R.A. Advisors and M&J Wilkow, we delivered a polished professional space with a decidedly fun vibe.

Driven by our client’s goal to transform the traditional corporate lobby into an exciting and memorable place for tenants to gather, we activated the ground-floor lobby and adjacent spaces with flexible, multi-purpose environments, including a 50-person meeting and event space and a smaller meeting room for tenant use. A dramatic fireplace – the signature element and focal point in the space – beckons tenants inside to the expanded café area, complete with new booths and soft seating to provide the perfect place to gather. Throughout the space, a sophisticated mix of polished details and industrial elements are accented by shades of blue and pops of chartreuse to create depth and visual interest. As tenants and guests make their way to the elevators, up-lighting highlights a unique wall covering applied to the ceiling, creating an unexpected moment of joy before heading into the office.

Once largely a pass-through space, since completion, the redesigned lobby has become a destination for tenants and an attractive selling point for new tenants.

Services provided

Programming, Space Plans, Pricing Plans, Schematic Design, Finish Selection, Design Development, 3D Modeling / Renderings, Bidding, Custom Millwork Design, Furniture Selection, Signage and Art Selection, Construction Documents, Construction Administration

900 S. BROADWAY BUILDING LOBBY

900 S Broadway Building Lobby, an Elsy Studios Commercial Interior Design Portfolio Project

900 S. BROADWAY
BUILDING LOBBY

900 S Broadway Building Lobby, an Elsy Studios Commercial Interior Design Portfolio Project 900 S Broadway Building Lobby, an Elsy Studios Commercial Interior Design Portfolio Project 900 S Broadway Building Lobby, an Elsy Studios Commercial Interior Design Portfolio Project 900 S Broadway Building Lobby, an Elsy Studios Commercial Interior Design Portfolio Project 900 S Broadway Building Lobby, an Elsy Studios Commercial Interior Design Portfolio Project Elsy Studios Denver Colorado Elsy Studios Commercial Interior Design

project specs

Denver, Colorado

1,290 SF

Lobby Remodel

REPOSITIONING A HISTORIC LOBBY INTO A WELCOMING & MEMORABLE PLACE

Elsy Studios reimagined the 1,290-square-foot lobby of this old Ford Model-T assembly plant on a prominent street corner in Denver, repositioning it into a welcoming entrance for a new multi-tenant office space. The industrial vernacular-style building no longer provided a sense of the rich past hidden within its walls. We were determined to remedy this.

Our team integrated thoughtful design elements that embraced the historic architecture. We repurposed salvaged materials from the building, including an old wooden wire spool and a floor lamp made from old elevator parts, and blended an industrial ceiling and wood beam into the design, maintaining the industrial look and feel of the 106-year-old building. A custom wall graphic – the focal point of the design – was printed on textured wallcovering to resemble an old car blueprint, providing a subtle reference to the building’s original purpose as a Model-T assembly plant. 

To create a more hospitable entry and promote more effective wayfinding, Elsy strategically removed walls that felt like barriers and angled the floor tile to subtly direct people to the elevator banks. Keeping existing building materials and forms while optimizing the building’s structure allowed for seamless accommodation of its new uses and improved functionality. The result is a memorable space that captures the spirit of innovation that is so ingrained in the building’s legacy.

Services provided

Programming, Space Planning, Pricing Plans, Schematic Design, Finish Selection, Design Development, Bidding, Furniture Selection, Signage and Art Selection, Construction Documents, Construction Administration