hyder
construction

project specs

Denver, Colorado

17,000 SF

Adaptive Reuse

Industry: Professional Services 

HARNESSING THE TRANSFORMATIVE POTENTIAL OF ADAPTIVE REUSE

For this award-winning project, we collaborated with Hyder Construction to transform a dilapidated old warehouse in Denver into a new headquarters for their team. Together, we collaborated on a design that supports their culture, celebrates their craft and preserves the unique sense of place that comes with working in a historic building.

We added a large open stair to create connection and promote circulation through the building, positioning it with the best view to connect employees to nature and encourage use throughout the day. To maintain a sense of character and place, we kept a number of rugged mainstays original to the building, such as the exposed brick and ghost signs from legacy businesses that told a story of industry that resonated strongly with Hyder’s culture.

New and historic construction techniques were brought to the forefront throughout the design, subtly reinforcing Hyder’s trade. All of these diverse elements were pulled together with a cohesive color palette, finishes, soffit detail and decorative light fixtures throughout the space. The resulting design was recognized with the 2019 Mayor’s Design Award in the “Back to the Future” category and was a 2019 finalist for Engineering News Record’s Project of the Year for the Western Region.

Services provided

Space Planning, Design Development, Schematic Design, Construction Documents, Construction Administration, Furniture Selection