900 S. BROADWAY BUILDING LOBBY

900 S Broadway Building Lobby, an Elsy Studios Commercial Interior Design Portfolio Project

900 S. BROADWAY
BUILDING LOBBY

project specs

Denver, Colorado

1,290 SF

Lobby Remodel

REPOSITIONING A HISTORIC LOBBY INTO A WELCOMING & MEMORABLE PLACE

Elsy Studios reimagined the 1,290-square-foot lobby of this old Ford Model-T assembly plant on a prominent street corner in Denver, repositioning it into a welcoming entrance for a new multi-tenant office space. The industrial vernacular-style building no longer provided a sense of the rich past hidden within its walls. We were determined to remedy this.

Our team integrated thoughtful design elements that embraced the historic architecture. We repurposed salvaged materials from the building, including an old wooden wire spool and a floor lamp made from old elevator parts, and blended an industrial ceiling and wood beam into the design, maintaining the industrial look and feel of the 106-year-old building. A custom wall graphic – the focal point of the design – was printed on textured wallcovering to resemble an old car blueprint, providing a subtle reference to the building’s original purpose as a Model-T assembly plant. 

To create a more hospitable entry and promote more effective wayfinding, Elsy strategically removed walls that felt like barriers and angled the floor tile to subtly direct people to the elevator banks. Keeping existing building materials and forms while optimizing the building’s structure allowed for seamless accommodation of its new uses and improved functionality. The result is a memorable space that captures the spirit of innovation that is so ingrained in the building’s legacy.

Services provided

Programming, Space Planning, Pricing Plans, Schematic Design, Finish Selection, Design Development, Bidding, Furniture Selection, Signage and Art Selection, Construction Documents, Construction Administration

OrthoFi

Orthofi, an Elsy Studios Commercial Interior Design Portfolio Project

Orthofi

project specs

Denver, Colorado

1,290 SF

Office Remodel

Industry: Health Technology

BLENDING HISTORIC CHARM WITH FORWARD-THINKING DESIGN

The team at Ortho-Fi had outgrown their current space, which had them split between floors. Together, we landed on a unique opportunity for the forward-thinking tech company: an old Ford Model-T assembly plant with a rich history in Denver. Our design blends the early 1900s warehouse-style architecture and history with OrthoFi’s modern branding to create a fun, flexible environment with a strong sense of place.

Working on the first floor of a 106-year-old building proved a significant design challenge. Through extensive, yet careful demolition, we met the high-density programming requirements without losing the charm of the historic space.

We designed 1,600-square-foot “Town Hall” space with stadium seating to accommodate the company’s 200 employees. To make this space a draw for employees, Elsy’s design deliberately kept workstations simple. By providing a variety of areas in which to work, the design encourages collaboration and empowers employees to choose the work environment that best suits their needs.

“Resi-mercial” areas close to employee workstations with coffee, games and adult beverages provide opportunities for employees to connect and recharge. The end result is a space that both celebrates the historic character of the building and exemplifies OrthoFi’s innovative culture.

Services provided

Programming, Space Planning, Design Development, Construction Documents, Construction Administration, Furniture Coordination, Finish Selection, Branding Collaboration

Coalfire

Coalfire, an Elsy Studios Commercial Interior Design Portfolio Project

Coalfire

project specs

Westminster, Colorado

28,000 SF

Occupied Office Remodel

Industry: Technology

SUPPORTING ATTRACTION & RETENTION WITH A DYNAMIC, COLLABORATIVE ENVIRONMENT

A rising national cybersecurity company with offices across the country, Coalfire was looking to expand their office footprint to accommodate their growing Denver workforce. The goal was to create a dynamic and collaborative environment with fun, interactive elements that would help differentiate the company in the competition for top talent.

Elsy worked closely with Coalfire’s leadership team on a phased approach for this occupied remodel. Through an expertly managed and highly collaborative process, Elsy was able to execute the project with minimal disruption to the business. The design features a creative use of color and light as well as an inventive use of the new corporate branding to reinforce Coalfire’s identity throughout the space. Updating the color palette in the office and lobby area brings in views and daylight, providing a more vibrant office atmosphere. Geometric flooring adds a sense of playfulness to public and gathering areas.

In the work areas, acoustic screening helps control sound, providing a better environment for concentration, while comfortable furniture offers flexibility for employees seeking alternative workspace options. The resulting design gives Coalfire the engaging, collaboration-based workspace they sought while conveying a more compelling brand identity.

Services provided

Space Planning, Pricing Plan, Schematic Design, Design Development, Construction Documents, Construction Administration, Furniture Coordination, Finish Selection

Liberty Media

Liberty Media, an Elsy Studios Commercial Interior Design Portfolio Project

Liberty Media

project specs

Englewood, Colorado

13,000 SF

Office Remodel

Industry: Media

CELEBRATING INNOVATION AND SUPPORTING WELLNESS IN A VIBRANT EXPERIENTIAL SPACE

The opportunity to renovate the interior of a neoclassical revival building of this quality in Colorado is rare. Elsy Studios jumped at the chance to juxtapose the neoclassical backdrop against a free-flowing, modern interior space that would become a hub for Liberty Media’s innovative culture, inspiring employees and attracting the next generation of talent.

One of the biggest challenges on the project was the design and implementation of three 15-foot exterior mechanically operated doors that not only blend with the modern interior, but complement the neoclassical architecture.

Through close collaboration with the client, the original building architect, development planning, engineers, and our contractor, we were able to deliver a completely customized solution that is both elegant and contextual.

What was previously an unused wing of the building is now its experiential center, alive with new activities including a renovated café, a cutting-edge audio/visual center, the Liberty library, an inviting living room, game area, yoga studio, bar and lounge area, and employee gym. The result is a highly sustainable, flexible and forward-looking space that supports employee wellbeing and provides an inspiring environment in which to work.

Services provided

Programming, Space Plans, Pricing Plans, Schematic Design, Finish Selection, Design Development, Bidding, Furniture Selection, Signage and Art Selection, Construction Documents, Construction Administration

Anton Collins Mitchell LLP

Anton Collins Mitchell, an Elsy Studios Commercial Interior Design project

Anton Collins
Mitchell LLP

project specs

Denver, Colorado

26,479 SF

Office Remodel

Industry: Financial

TRANSFORMING A TRADITIONAL ACCOUNTING OFFICE WITH BOLD & CLEVER DESIGN

As a successful accounting firm, Anton Collins Mitchell LLP (ACM) wanted to show their employees some much-deserved appreciation for their hard work by creating a fun, vibrant space everyone could enjoy. Elsy Studios worked closely with the leadership team to design an office that maximizes space by merging decorative and functional elements in creative ways.

Balancing the needs of a multi-generational workforce, the 26,479-square-foot office includes a strategic mix of interior offices and workstations with access to ample natural light.

Each workstation includes a whiteboard, monitor arm, wall with organizational tools and sit-to-stand work surfaces. A large multifunctional breakroom accommodates a variety of seating as well as plenty of space for the firm’s frequently catered meals.

An abacus both represents ACM’s work and provides the focal point for the reception area, capturing the imagination of employees and visitors alike while seamlessly blending into the overall design for the space. Cleverly crafted to hide the catering bar located directly behind it, frosted glass serves as the backdrop to the abacus, allowing sunlight to filter through to brighten the reception area. Elsy carefully collaborated with the contractor, millworker, signage vendor and client to achieve the custom piece. The resulting design creates a truly Class A environment.

Services provided

Programming, Space Plans, Pricing Plans, Schematic Design, Finish Selection, Design Development, Bidding, Furniture Selection, Signage and Art Selection, Construction Documents, Construction Administration

Healthgrades

Healthgrades, an Elsy Studio Commercial Interior Design portfolio project

healthgrades

project specs

Denver, Colorado

84,000 SF

Office Remodel

Industry: Health Technology

FOSTERING COLLABORATION AND PRODUCTIVITY IN A FAST-PACED TECH ENVIRONMENT

Following a successful rebrand, Healthgrades needed a new Denver headquarters that would not only reflect their mission of cultivating meaningful connections between patients and providers, but also foster a dynamic work environment that encourages team collaboration.

Blending the high-rise building’s existing infrastructure with new building systems, Elsy worked closely with the building team to conceptualize a mix of open-ceiling collaboration areas and heads-down work areas. In addition to functional concerns, we added details that reinforced the company’s rebrand. Heart-shaped geometric patterns derived from Healthgrades’ new logo punctuate the space in both direct and subtle ways, such as custom 45-degree angles in the office doors and custom partition screens.

Aligning the design with Healthgrades’ corporate wellness plan, a clearly defined walking path around the core of the building creates the illusion of the horizon. Custom wooden planter boxes constructed of reclaimed Wyoming snow fence provide green accents throughout the open office while seating along the exterior windows optimizes daylighting opportunities and downtown views. Large marker board walls allow for stand-up meetings while fostering team communication.

Brightly colored breakrooms, including the “Kegs and Karaoke” room, provide comfy seating, ping-pong, healthy snacks and refreshments, for employees. The result is a productive environment reflective of the growing technology company’s ethos.

Services provided

Programming, Test Fits, Pricing Plan, Space Planning, Schematic Design, Design Development, Art/Branding and Signage, Construction Documents, Construction Administration, Furniture Selection, Finish Selection

Camp Bow Wow

Camp Bow Wow, an Elsy Studios commercial interior design project in Denver, Colorado

Camp Bow Wow

project specs

Denver, Colorado

8,200 SF

Corporate Headquarters

Industry: Corporate

CREATING A HEADQUARTERS FOR PEOPLE AND PUPS ALIKE

As North America’s largest and fastest-growing pet care franchise, Camp Bow Wow needed a new headquarters that would accommodate growth, reflect their fun-loving brand, and be a safe, enjoyable environment for both employees and their furry friends.

The Elsy team worked closely with Camp Bow Wow’s branding team to effectively embody their brand in every detail of the space. The floor plan and furniture layout strategically provide ample space in each cubicle for dogs to walk around. There are even rooms for playtime with concrete floors (for easy clean-up) and gates on each end (for clear sightlines).

Flooring selection was a unique consideration in this space, given the inevitable heavy foot (and paw) traffic. It needed to be durable as well as cost-effective to replace. Reflecting the company’s ‘camp-feel’, the Elsy team brought the outside in with an organic-patterned plank carpet tile and accent green grass-like carpet tiles that blended open areas and closed offices. In the breakroom, the walls feature snack dispensers for employees, stocked with tasty human treats as well as dog treats in several flavors. Open collaborative areas throughout the space feature a variety of lounge furniture and writeable surfaces such as chalkboards and whiteboards.

Services provided

Space Planning, Schematic Design, Finish Selection, Furniture Selection, Design Development, Construction Administration

Denver Scholarship Foundation

Denver Scholarship Fund by Elsy Studios Denver

Denver Scholarship
Foundation

project specs

Denver, Colorado

6,160 SF

Office Remodel

Industry: Nonprofit

DELIVERING BIG DESIGN ON A NONPROFIT BUDGET

Denver Scholarship Foundation (DSF) has been changing the lives of Denver Public Schools (DPS) students for more than a decade. After a successful rebrand, they were looking for a new location and updated office space that would not only embody their new brand, but also create a stronger workplace community. The new space needed to accommodate a primarily open concept and centrally located common space to facilitate interaction among employees. Elsy was involved from the beginning of the building selection process, including coordinating multiple test fits and creating pricing plans to find a building that fit DSF’s needs and budget.

Upon the selection of a space, Elsy designed a fresh and colorful space that enhanced the DSF brand and supported its mission of inspiring and empowering DPS students to enroll in and graduate from postsecondary institutions of higher education. The team worked closely with OfficeScapes on furniture selection and relied on strategic placement of finishes throughout the space to create a cohesive look and feel with primarily donated furniture and materials. The resulting space features a bright palette of primary colors and subtle branding elements, including a circular glass window near the entryway with circular light fixtures overhead.

Services provided

Programming, Space Planning, Design Development, FF&E, Construction Documents, Construction Administration, Furniture Selection

Shared Service Center

Shared Service Center, an Elsy Studios Commercial Interior Design portfolio project

Shared Service Center

project specs

Broomfield, Colorado

11,883 SF

Corporate Office Remodel

Industry: Financial

HIGH-END DESIGN MEETS FUNCTIONALITY IN A GRACIOUS OFFICE DESIGN

Elsy Studios gave this award-winning space the luxury, hospitality-influenced aesthetic they sought without ever compromising practicality and productivity.

Chevron wood doors, a sculptural faceted ‘concierge’ desk and an elegant color palette are punctuated by strategic pops of color throughout the space. Picture-frame windows looking into each office create an architectural backdrop for luxe-inspired accessories that create a welcoming and gracious environment for team members.

Thoughtfully curated artwork further fosters a sense of belonging for employees. A 26-foot-long floral art installation on the lobby ceiling serves as the focal point of the space, welcoming guests. The installation was so striking, it won the 2017 ASID Crystal award for a Custom Design Element.

To minimize noise in the open plan, Elsy utilized Whisper Wall panels in the conference rooms, felt wallcoverings and upholstery in the living rooms, and an extra acoustical barrier between the tenant spaces. The result is a work environment that seamlessly blends quiet zones for individual work, cozy living rooms for collaborative work and chic lounge space for socializing.

Services provided

Programming, Space Plan, Pricing Plan, Schematic Design, Design Development, Furniture Selection Services, Construction Documentation Services, Art/Signage Selection Services, Bidding and Negotiations, Construction Administration Services, Accessory Selection / Coordination

SOLIDIFI, A REAL MATTERS COMPANY

Solidifi, an Elsy Studios Commercial Interior Design Project in Denver, Colorado

SOLIDIFI, A REAL MATTERS COMPANY

project specs

Denver,Colorado       

12,130 SF

Corporate Office Remodel

Industry: Residential Real Estate 

REINVENTING A HISTORIC INDUSTRIAL SPACE FOR A NEW GENERATION

Solidifi, a Real Matters Company, is a leading independent provider of valuation and closing services supporting residential real estate mortgage services. They needed a highly adaptable next-generation space that would support their high-tech needs and accommodate future growth.

This office space is located in the historic Dodge Brothers Showroom, commonly referred to as the ‘Ballet Building,’ on the corner of Lincoln and 13th Street. Designed in 1919, the building features large perimeter windows, which we emphasized to maximize views of the city and access to natural light.

The interior space features an open, flexible concept with dynamic and multi-leveled lighting optimized for both collaboration and quiet, heads-down work. The high, open ceilings showcase the existing historical concrete structure with sleek, low-profile light fixtures. By streamlining the data cables, electrical conduit and fire systems, we were able to meet the tech company’s needs without detracting focus from the architectural beauty of the building.

Services provided

Programming, Space Planning, Design Development, Construction Documents, Construction Administration, Furniture Coordination, Finish Selection, Branding Collaboration